Stichting Vrouwen Onderzoeks- en Communicatiecentrum NEWA

De Schilder Flecken van een vrouw

Kunt in het kort vertellen wie u bent en wat u doet?

 Mijn naam is Nassrin Setoodeh. Ik ben van Iraanse afkomst en woon vanaf mei 2000 in Nederland.

Ik ben kunstschilder, en heb een opleiding gevolgd aan de kunstacedemie in Iraan. Momenteel volg ik een opleiding als sociaal pedagogisch werker. Ik schilder graag realistische dingen zoals de natuur portretten en stillevens. En schilder ook fantasie dingen.


Waarom bent u als vrouw gaan schilderen?

Ik ben als vrouw gaan schilderen omdat tijdens het schilderen kan ik tijd aan mijzelf besteden.

Als ik schilder denk ik niet aan huishoudelijke zaken en mij studie. En ik kan meer aan mijzelf

Denken naar mijn ideeën en gevoel.

Schilderen is een geestelijke voeding voor mij. En hierdoor kom ik helemaal tot rust.

Hierom probeer ik andere vrouwen ook mee te stimuleren om te gaan schilderen.

Ik geef ook schilderles.

Is er een verband volgens u tussen schilderen en vrouw zijn?

Vrouwen zijn gevoelige mensen die meer met hun hart werken. Maar er zijn momenten en omstandigheden dat ze niet hun gevoel kunnen uiten. En door schilderen kan dit vaak wel.

Als Perzische schilderes geeft u een bepaalde boodschap met uw schilderijen, wat is daar het motief van?

Ik wil door mij schilderijen mensen laten zien hoe mij cultuur is, ze laten kennis maken met een ander wereld. De natuur, het land, de mensen en hun ideeen. Ik wil laten zien hoe ik hier gelukkig ben maar uiteindelijk mijn land mis.


Is er nog iets wat u met onze lezers wilde delen?

Ik wil iedereen bedanken die mij stukje willen lezen. Ik wil graag dat vrouwen uit verschillende culturen in elkaar willen geloven, respecteren en elkaar stimuleren om verder te gaan. Sommige dames kunnen met schilderen zich buiten hun opgebouwde wereld plaatsen.Ik heb ook paar schilderijen meegenomen.

En, hartelijk dank voor uw aandacht en uw krant.

Nieuwscentrum

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these