Stichting Vrouwen Onderzoeks- en Communicatiecentrum NEWA

Waarom zoeken vrouwen geen hulp bij mishandeling?

Het is erg moeilijk om te begrijpen waarom vrouwen geen klacht in dienen wanneer ze mishandeld worden. Meestal ontkennen ze een lange tijd dat ze mishandeld worden. Ze proberen zichzelf wijs te maken dat het normaal is en dat het in elke relatie wel voorkomt. Dit kan komen doordat ze hebben gezien dat hun vaders ook hun moeders hebben geslagen. Sommige beschuldigen zich zelf en denken dat ze er zelf om hebben gevraagd. Wanneer het vaker gebeurd komen ze erachter dat het niet klopt wat hun mannen doen.Maar het is niet makkelijk om je man te verlaten of een klacht in te dienen bij een organisatie.Er zijn hier verschillende redenen voor. De belangrijkste reden is angst en een ander belangrijk reden is kinderen.Als ze kinderen hebben willen ze hun het gezinsleven niet ontnemen.

Meestal ligt het probleem ook bij het inkomen. Doordat ze zelf niet genoeg inkomen hebben kunnen ze niets doen. Wat vrouwen wel doen is natuurlijk verzetten dat doen ze op verschillende manieren. Sommige vrouwen proberen alles zo perfect mogelijk te doen, terwijl andere praten en proberen ze te overtuigen dat het niet goed is wat ze doen. Maar er zijn natuurlijk ook vrouwen die terugslaan of dreigen met het beëindigen van relatie. Verzetten helpt wel af en toe maar toch niet altijd en het is ook meestal tijdelijk. Daarom is het  belangrijk om hulp te zoeken bij organisaties die daarvoor bevoegd zijn.

Rojda Karahan

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these